Jullunch i Gäddvik

JULLUNCH

FÖRRÄTTSBORD

Fräsch grönsallad med hallonvinägrett (M,G)
Inlagd sill à la glasmästare (M,G)
Svartsvinbärssill (M,G)
Senapsströmming med whisky (M,G)
Skagenröra (M,G)
Svampsallad på skogssvamp (L,G)
Sockergravad lax med dill och pepparrot (L,G)
Varmrökt lax och mormorsgurka (M,G)
Potatissallad med Dijon-senap (M,G)
Rostad butternutpumpa, grönkål och Västerbottensost (L,G)
Rostad oxfilé med rosmarin och rucola (L,G)
Kokt dillpotatis (L,G)


VARMRÄTTER

Serveras till bordet

Rostad sik med mandelpotatispuré, sikrom och vitvinsås (L,G)
eller
Långkokt fläskkind med rostade rotfrukter och pepparsås (L,G)
eller
Rödbetsbarlotto med blåmögelost och karamelliserade valnötter (L,G)


EFTERRÄTTER

Mandelkaka med citron och pistage (L,G)
Mjölkchokladpudding med blåbär och kakaocrumble (L)
Traditionella julstjärnor (L)


58
(Endast varmrätt 32 , endast förrättsbord 40 )