Restaurang Strindberg Gäddvik

Nordiska klassiska smaker på Esbos bästa läge

Strindberg är ursprungligen en restaurang som öppnades på Norra Esplanaden 1992 och som under sina över 30 år av historia har blivit en klassiker som alla känner till.

Gäddvikens charmiga hamnmiljö och byggnadens vackra arkitektur skapar en unik möjlighet att nu även föra Strindberg till Esbos bästa läge.Ett nytt kapitel i den ikoniska restaurangbyggnadens historia började den 26 april i Gäddvik när den välkända Strindberg öppnade sina dörrar. Byggnaden rymde tidigare Sikke Sumaris restaurang Haukilahden Helmi.

På Restaurang Strindberg Gäddvik smälter en maritim stämning samman med traditionell nordisk kulinarisk kultur och moderna internationella smaker. Menyn erbjuder alla klassiska rätter tillagade med bekanta recept. Från Strindbergs köttbullar till Rydbergs biff, med tillagda maritima element som förhöjer smakerna av andra rätter på menyn.

Noggrant utvalda viner kompletterar den kulinariska upplevelsen, och ett urval av högkvalitativa champagner och mousserande viner lockar gästerna att njuta av solskenet på restaurangens terrass. Den nya menyn har skapats av den erfarna och respekterade kocken Jaakko Sorsa.